Chilis bab
Adag
4
adagElőkészítési idő
20
minutesFőzési idő
40
minutesHozzávalók
étolaj
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
500 g darált marhahús
babkonzerv
kukoricakonzerv
darabolt paradicsom konzerv (vagy friss)
chili fűszer, só, bors
Elkészítés
- Vágd fel a vöröshagymát, majd pirítsd meg felhevített olajon.
- A hagymához add hozzá a darált húst, ezután pirítsd meg őket együtt, amíg a hús teljesen át nem sül (nyers rózsaszínes színről fehéressé válik).
- A darált húst fűszerezd meg sóval, borssal, chilivel, valamint reszeld bele a fokhagyma gerezdeket.
- Add hozzá a paradicsom konzervet, és keverd össze a hússal.
- A paradicsom konzervet mosd át kis vízzel, majd az enyhén paradicsomos vizet add hozzá a húshoz.
- Főzd, amíg kicsit ragus/sűrűbb állagú nem lesz a paradicsomos hús.
- A bab és a kukoricakonzerv levét önts le, majd mosd át őket.
- Ezután add hozzá a paradicsomos húshoz a babot, valamint a kukoricát.
- Ha túl sűrűnek érzed, adj hozzá kevés vizet.
- Főzd a chilis babot forralásig. Fogyaszd egészséggel!
Jegyzetek
- A chilis bab pont az a recept, aminél nem kell megijedni, ha túl nagy adag készül belőle egyszerre. Fagyasztóba rakva, majd később kiolvasztva szinte ugyanolyan jó ízűen lehet fogyasztani, mint frissen elkészítve.