Chilis bab

Chilis bab

Chilis bab

Adag

4

adag
Előkészítési idő

20

minutes
Főzési idő

40

minutes

Hozzávalók

  • étolaj

  • 1 vöröshagyma

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • 500 g darált marhahús

  • babkonzerv

  • kukoricakonzerv

  • darabolt paradicsom konzerv (vagy friss)

  • chili fűszer, só, bors

Elkészítés

  • Vágd fel a vöröshagymát, majd pirítsd meg felhevített olajon.
  • A hagymához add hozzá a darált húst, ezután pirítsd meg őket együtt, amíg a hús teljesen át nem sül (nyers rózsaszínes színről fehéressé válik).
  • A darált húst fűszerezd meg sóval, borssal, chilivel, valamint reszeld bele a fokhagyma gerezdeket.
  • Add hozzá a paradicsom konzervet, és keverd össze a hússal.
  • A paradicsom konzervet mosd át kis vízzel, majd az enyhén paradicsomos vizet add hozzá a húshoz.
  • Főzd, amíg kicsit ragus/sűrűbb állagú nem lesz a paradicsomos hús.
  • A bab és a kukoricakonzerv levét önts le, majd mosd át őket.
  • Ezután add hozzá a paradicsomos húshoz a babot, valamint a kukoricát.
  • Ha túl sűrűnek érzed, adj hozzá kevés vizet.
  • Főzd a chilis babot forralásig. Fogyaszd egészséggel!

Jegyzetek

  • A chilis bab pont az a recept, aminél nem kell megijedni, ha túl nagy adag készül belőle egyszerre. Fagyasztóba rakva, majd később kiolvasztva szinte ugyanolyan jó ízűen lehet fogyasztani, mint frissen elkészítve.