Meggyes sütemény

Meggyes sütemény

Meggyes sütemény

Adag

1

tepsi
Előkészítési idő

15

minutes
Sütési idő

30

minutes

Hozzávalók

  • 15 dkg cukor/ édesítő

  • 4 tojássárgája

  • 20 dkg margarin

  • 40 dkg liszt

  • 1 sütőpor

  • 3 dl tej

  • 4 tojásfehérje

  • gyümölcs (fagyasztott vagy friss is lehet) pl.: meggy, ribizli, szeder, málna

  • prézli

  • opcionális: dió, reszelt citromhéj

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokon.
  • Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét.
  • A fagyasztott vagy friss gyümölcsöket forgasd be kb. 2 kanál prézlibe, hogy gyümölcs leve valamelyest felszívódjon. Így a gyümölcs nem fogja később eláztatni a tésztát.
  • Keverd össze egy külön tálban a tojássárgáját, a margarint és a cukrot.
  • Ezután add hozzá a lisztet, a sütőport, illetve a tejet. Robotgéppel keverd őket egyenletes állagúra.
  • A lisztes keverékhez két részletben add hozzá a tojásfehérjét. Első körben két fakanálnyi tojásfehérjét adj hozzá, ezt lehet durvábban is keverni. Ezután a maradékot óvatosabban keverd hozzá.
  • A masszát öntsd bele egy tepsibe, majd szórd a tetejére a gyümölcsöt.
  • Amennyiben szereted a diót, egy marék apróra vágott diót is szórhatsz a gyümölcsök mellé.
  • A sütit kb. 30 percig süsd, amíg a teteje enyhén meg nem pirul.

Jegyzetek

  • A tésztába nyugodtan lehet citromhéjat reszelni, nagyon finom plusz ízt ad neki.