Meggyes sütemény
Adag
1
tepsiElőkészítési idő
15
minutesSütési idő
30
minutesHozzávalók
15 dkg cukor/ édesítő
4 tojássárgája
20 dkg margarin
40 dkg liszt
1 sütőpor
3 dl tej
4 tojásfehérje
gyümölcs (fagyasztott vagy friss is lehet) pl.: meggy, ribizli, szeder, málna
prézli
opcionális: dió, reszelt citromhéj
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokon.
- Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét.
- A fagyasztott vagy friss gyümölcsöket forgasd be kb. 2 kanál prézlibe, hogy gyümölcs leve valamelyest felszívódjon. Így a gyümölcs nem fogja később eláztatni a tésztát.
- Keverd össze egy külön tálban a tojássárgáját, a margarint és a cukrot.
- Ezután add hozzá a lisztet, a sütőport, illetve a tejet. Robotgéppel keverd őket egyenletes állagúra.
- A lisztes keverékhez két részletben add hozzá a tojásfehérjét. Első körben két fakanálnyi tojásfehérjét adj hozzá, ezt lehet durvábban is keverni. Ezután a maradékot óvatosabban keverd hozzá.
- A masszát öntsd bele egy tepsibe, majd szórd a tetejére a gyümölcsöt.
- Amennyiben szereted a diót, egy marék apróra vágott diót is szórhatsz a gyümölcsök mellé.
- A sütit kb. 30 percig süsd, amíg a teteje enyhén meg nem pirul.
Jegyzetek
- A tésztába nyugodtan lehet citromhéjat reszelni, nagyon finom plusz ízt ad neki.