Pasta Alla Norma, avagy szicíliai padlizsános tészta

Pasta Alla Norma, avagy szicíliai padlizsános tészta

Pasta Alla Norma, avagy szicíliai padlizsános tészta

Adag

4

adag
Előkészítési idő

30

minutes
Főzési idő

40

minutes

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 db padlizsán

  • 3 egész paradicsom

  • tészta

  • só, bors

Elkészítés

  • Vágd le a padlizsán két végét- erre a továbbiakban nem lesz szükség. A padlizsán többi részét vágd fel fél ujjnyi szeletekre.
  • Sózd meg a padlizsán karikák mindkét oldalát, majd hagyd őket 10-15 percig pihenni, amíg “kiizzadják” a sót, illetve leginkább a keserűséget.
  • Amíg pihen a padlizsán, kockázd fel a paradicsomot.
  • Melegítsd fel az olíva olajat egy lábasban, majd add hozzá a három gerezd fokhagymát egészben.
  • Miután megpirultak a fokhagymák, vedd ki az olajból, rakd félre.
  • A fokhagymás olívába rakd bele a felaprított paradicsomot. Kis vizet hozzáadva kezd el főzni.
  • A közben megpihent padlizsánok kicsapódását papírtörlővel itasd fel, majd vágd fel a padlizsán karikákat apró csíkokra.
  • A padlizsáncsíkokat olajban süsd ki, amíg enyhén meg nem barnulnak.
  • A megsült fokhagymát nyomd össze, majd add hozzá a paradicsomszószhoz só és bors kíséretében.
  • Főzd a paradicsomszószt, amíg szószos állaga nem lesz.
  • A megsült padlizsánokat add hozzá a paradicsomszószhoz, főzd össze őket néhány percig.
  • Az elkészült szószhoz adj hozzá főtt tésztát, és élvezd a szicíliai ízek harmóniáját:)