Pasta Alla Norma, avagy szicíliai padlizsános tészta
Adag
4
adagElőkészítési idő
30
minutesFőzési idő
40
minutesHozzávalók
3 gerezd fokhagyma
1 db padlizsán
3 egész paradicsom
tészta
só, bors
Elkészítés
- Vágd le a padlizsán két végét- erre a továbbiakban nem lesz szükség. A padlizsán többi részét vágd fel fél ujjnyi szeletekre.
- Sózd meg a padlizsán karikák mindkét oldalát, majd hagyd őket 10-15 percig pihenni, amíg “kiizzadják” a sót, illetve leginkább a keserűséget.
- Amíg pihen a padlizsán, kockázd fel a paradicsomot.
- Melegítsd fel az olíva olajat egy lábasban, majd add hozzá a három gerezd fokhagymát egészben.
- Miután megpirultak a fokhagymák, vedd ki az olajból, rakd félre.
- A fokhagymás olívába rakd bele a felaprított paradicsomot. Kis vizet hozzáadva kezd el főzni.
- A közben megpihent padlizsánok kicsapódását papírtörlővel itasd fel, majd vágd fel a padlizsán karikákat apró csíkokra.
- A padlizsáncsíkokat olajban süsd ki, amíg enyhén meg nem barnulnak.
- A megsült fokhagymát nyomd össze, majd add hozzá a paradicsomszószhoz só és bors kíséretében.
- Főzd a paradicsomszószt, amíg szószos állaga nem lesz.
- A megsült padlizsánokat add hozzá a paradicsomszószhoz, főzd össze őket néhány percig.
- Az elkészült szószhoz adj hozzá főtt tésztát, és élvezd a szicíliai ízek harmóniáját:)