Zabkása

Zabkása

Zabkása

Adag

1

adag
Főzési idő

3

minutes

Hozzávalók

  • 100 ml tej

  • 40 g finom őrlésű zabpehely

  • kevés fahéj

  • folyékony édesítőszer

  • gyümölcsök ízlés szerint (málna/szeder/banán/gránátalma stb.)

Elkészítés

  • Öntsd össze egy lábasban a zabpelyhet, a tejet, a fahéjt, valamint adj hozzá néhány cseppnyi folyékony édesítőszert.
  • A tejet forralásig főzd, majd vedd le a tűzről.
  • A zabkását tedd át egy müzlis tálba, majd hagyd 5-10 percig hűlni, dagadni.
  • A zabkásához hozzárakhatsz bármilyen szezonális gyümölcsöt vagy magvakat.

Jegyzetek

  • A zabpehely és a tej kimérését én egy 3 dl-es bögrében szoktam kimérni. A bögrét az alsó egyharmadig öntöm fel zabpehellyel, majd a következő körben ugyanennyi tejjel, így nem kell méregetni minden alkalommal. Ha sűrűnek/ hígnak érzitek a zabkását, utólag bármelyik hozzávalóval lehet korrigálni.