Zabkása
Adag
1
adagFőzési idő
3
minutesHozzávalók
100 ml tej
40 g finom őrlésű zabpehely
kevés fahéj
folyékony édesítőszer
gyümölcsök ízlés szerint (málna/szeder/banán/gránátalma stb.)
Elkészítés
- Öntsd össze egy lábasban a zabpelyhet, a tejet, a fahéjt, valamint adj hozzá néhány cseppnyi folyékony édesítőszert.
- A tejet forralásig főzd, majd vedd le a tűzről.
- A zabkását tedd át egy müzlis tálba, majd hagyd 5-10 percig hűlni, dagadni.
- A zabkásához hozzárakhatsz bármilyen szezonális gyümölcsöt vagy magvakat.
Jegyzetek
- A zabpehely és a tej kimérését én egy 3 dl-es bögrében szoktam kimérni. A bögrét az alsó egyharmadig öntöm fel zabpehellyel, majd a következő körben ugyanennyi tejjel, így nem kell méregetni minden alkalommal. Ha sűrűnek/ hígnak érzitek a zabkását, utólag bármelyik hozzávalóval lehet korrigálni.